ÉLELMISZERIPARI HIGIÉNIA

Az élelmiszeripar a világ egyik legfontosabb ágazata. Több mint egymilliárd embernek
biztosít megélhetést. Emellett több mint 7 milliárd ember számára termel elegendő
élelmiszert
Ezért az élelmiszeriparban az élelmiszerbiztonság a legfontosabb.
Az élelmiszeripari higiénia olyan gyakorlatok összessége, amelyeket annak
biztosítására használnak, hogy az élelmiszerek fogyasztása biztonságos legyen.

CÉLJA : Az élelmiszeripari higiénia fő célja a szennyeződés megelőzése, amely a
folyamat bármely szakaszában előfordulhat, beleértve a betakarítást, a szállítást, a
tárolást és az előkészítést.
Továbbá,hogy megbizonyosodjunk arról, hogy az általunk elfogyasztott és
családunknak és barátainknak felszolgált ételek biztonságosak.

Az ipari higiénia a foglalkozási megbetegedések megelőzésének tudománya és
gyakorlata. Ez magában foglalja a munkahelyi biztonság minden aspektusát, különös
tekintettel a foglalkozás-egészségügyre.